Садржај на сајту тренутно није комплетан, хвала на разумевању.
#udimitrovgradu.rs

Стазе МТБ маратона

Царибродски МТБ маратон је спортска манифестација међународног карактера која промовише и представља Општину Димитровград са својим туристичким потенцијалима.

Здрав начин живота, рекреација, подстицање такмичарског духа, адреналин и на крају жеља за победом су ствари које ће сваки бициклиста да доживи на стазама маратона.

Три стазе маратона пролазе кроз већи део Општине Димитровград и имају за циљ да такмичарима пруже максималан ужитак.

Доживети велике разлике у надморским висинама, проћи кроз кањон реке Јерме који је под заштитом државе и изгледа импресивно, возити кроз етно село Поганово и надметати се са планинама Гребен и Влашка, а притом бити уз државну границу са Бугарском и возити бицикл на корак од ње  су само неке од предности овог маратона.

Бициклисти ће имати јединствену прилику да прођу поред манастира св. Јован Богослов који датира из XIV века.

Историја маратона почиње давне 2005. године када је одржан 1. Царибродски МТБ маратон. После 5 узастопних година одржавања , настаје пауза у организацији од 2010. до 2016. године.

7. МТБ маратон одржан је 2019. године и организација се наставља и 2022. године када ће бити организован 8. Царибродски МТБ маратон. Надамо се да ће ова манифестација привући што више љубитеља планинског бициклизма (такмичара и рекреативаца) и да ће у будућности бити препознатљив бренд Општине Димитровград.