Спортско туристички центар Димитровград

STC “Caribrod” učestvovao na međunarodnom sajmu u Sofiji i Beogradu

Sportsko turistički centar “Caribrod” se i ove godine predstavio na Međunarodnom sajmu u Sofiji jednim od najvećih smotri na kojima se predstavljaju turistički potencijali gradova.

Međunarodni sajam turizma u Sofiji održan je od 13. do 15. februara u Inter Ekspo Centru. Sajam je iskorišćen za promociju tradicionalnih manifestacija poput “MTB maratona” , “Ukusa novembra” kao i nove manifestacije “Prženo i Fungi Fest” koja će premijerno biti održana 12. i 13. juna u Dimitrovgradu. Takođe, predstavljeno je i kulturno nasleđe opštine Dimitrovgrad, kao i turistička domaćinstva i ugostiteljski objekti.

Pored predstavljanja turističkih potencijala,  predstavnici STC-a prisustvovali su radnim sastancima sa poslovnim partnerima iz Severne Makedonije i Bugarske, povodom “Erasmus Plus” projekata, o budućoj saradnji i eventualnoj realizaciji tih projekata. Takođe bili su primljeni  u Ambasadi Srbije, gde su se susreli sa ambasadorom Željkom Jovićem

Na 42. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji je od 20. do 23. marta održan pod sloganom “Put pod noge”, STC je  predstavio svoje turističke potencijale u hali 4 na zajedničkom štandu sa Turističkim organizacijama iz Babušnice i Bele Palanke.

Na sajmu ove godine predstavilo se više od 900 izlagača iz 40-ak zemalja,što dokazuje da je ovaj sajam jedan od najuspešnijih i najvećih u regionu i od velikog je značaja za promociju svih naših turističkih potencijala naročito sada kada Dimitrovgrad nije više toliko daleko zbog novog autoputa.

Kao i u Sofiji, i ovde su  prezentovani svi  turistički potencijali našeg grada  i tradicionalne manifestacije koje prethode, uz pomoć promotivnih materijala, trojezičnih brošura, turističkih mapi, filmova itd. sve u cilju unapređenja turizma u gradu.

Sajam je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikaija Rasim Ljajić, a štand STC-a posetio je ambasador Bugaske u Beogradu Radko Vlajkov