Спортско туристички центар Димитровград

Спортско туристички центар Цариброд на сајму туризма у Истанбулу

У периоду од 30. jануара до 02. фебруара 2020. године на међународном сајму туризма “EMITT” (East Mediterranean International Tourism & Travel Exibition) у Истанбулу, по први пут представио се и Спортско туристички Центар Цариброд. На овом сајму који према неким оценама спада у групу најзначајнијих сајмова туризма у свету одмах након WTM (Loindon) и ITB (Berlin) по први пут је промовисана и туристичка понуда Димитровграда.

На сајму “EMITT” представиле су се  94 земље, 1201 излагач, промовисавши хотелски смештај, туристичке агенције, градове, приватна предузетништва, како у Турској тако и у свету. Спортско туристички центар је своју понуду на овом сајму представио у оквиру штанда Туристичке организације Београда, која је била организатор наступа у Истанбулу.

Првог и другог дана сајма на штанду је одржана гастрономска промоција („happy hour“) на којој је присуствовао велики број туроператора и медија, а првог дана сајма посетио нас је конзул Републике Србије у Турској Ивана Пејовић и конзул Републике Србије у Истанбулу Јаков Роган, министар туризма и културе Турске, као и бројни новинари и тв екипе. У оквиру промоције на штанду СТЦ-а посетиоцима је у специјално брендираним шољама за чај бесплатно подељен  чај од старопланинског биља који је изазвао велико интересовање.

Поред Спортско туристичког центра Цариброд, на штанду Туристичке организације Београда  представиле су се и туристичке организације Србије, Војводине, Новог Пазара, Републике Српске, Новог Сада и Ниша, као и бројни хотели и рецептивне туристичке агенције, и то 25 излагача.

Тржиште Турске је веома значајно за Димитровград пре свега за развој транзитног туризма, имајући у виду да преко територије општине Димитровград годишње прође преко милион грађана Турске али и других земаља, тако да је ово била изузетна прилика да се наша општина промовише на овом тржишту.