Спортско туристички центар Димитровград

Održana manifestacija "Dani Caribrodske Šušenice 2019"

Peta po redu manifestacija "Dani Caribrodske Šušenice 2019" održana je 16.i 17.novembra.

Prvi put ova manifestacija trajala je dva dana, takođe je prvi put i jedan prodajni deo bio raspoređen u Balkanskoj ulici.

U hali u SC "Park" bili su raspoređeni izlagači šušenice, mesnih proizvoda, mlečnih proizvoda, domaćih rakija i vinarije, dok su ispred hale bili raspoređeni ugostiteljski objekti.

U Balkanskoj ulici je bilo svega, od suvenira, domaće radinosti do raznih prerađevina od voća i povrća.

Preko 250 izlagača ove godine predstavilo je svoje proizvode posetiocima među kojima ih je, kao i do sada, bilo najviše iz Bugarske.

U oba dana preko 15000 ljudi prošlo je kroz Dimitrovgrad. Kupovalo se sve, po rečima izlagača, svi su bili zadovoljni, i kupci i prodavci.

Promoter manifestacije Stambol Geštamov otvorio je manifestaciju, takođe je, kao žiri imao ulogu da odabere i "najblagu" šušenicu, koju je ove godine pripremilo PG Spasov, dok su drugo i treće mesto osvojili Toško Cvetkov i Ivica Todorov.

Za najbolje uređen štand ove godine izabran je štand "Badža". Svi dobitnici nagrađeni su prigodnim nagradama i plaketama.

Ove godine bogat zabavni program pratio je manifestaciju. Na bini u centru grada sve posetioce i izlagače zabavljali su Caribrodski orkestar i Duvački orkestar Caribrod, kao i naša poznata estradna umetnica Neda Ukraden koja je održala spektakularan koncert u subotu. 

U nedelju su svi posetioci mogli da uživaju u igrama Kulturno umetničkog društva Caribrod.

Po komentarima ovo je bila odlična manifestacija, i za Opštinu, i izlagače, i za posetioce, jer su svi otišli sa pozitivnim utiscima iz Dimitrovgrada.

Sportsko turistički centar Caribrod sada već počinje pripreme za narednu šestu manifestaciju "Dani Caribrodske Šušenice 2020" za koju su određeni datumi 14. I 15.novembar 2020.godine.