Спортско туристички центар Димитровград

Proslava Dana opštine Dimitrovgrad

Proslava povodom Dana opštine i ove godine obeležiće se brojnim događajima.

 

I ove godine u sklopu Dana opštine, STC Caribrpd organizuje info turu pod nazivom Upoznaj Caribrod za predstavnike medija iz Bugarske i Srbije.

Info tura trajaće 3 dana, od petka do nedelje, a tokom trajanja info ture predstavnici medija obići će sve ono što u Dimitrovgradu treba da se vidi, kanjon Jerme i Poganovski manastir, Smilovska jezera,Poganovo, probati tradicionalnu hranu i upoznati se sa kulturom našeg kraja.

Pored info ture, STC po treći put organizuje i Ulicu starih zanata.

Ulica starih zanata održaće se, kao i prethodnih godina, u Balkanskoj ulici u potezu od pošte do hotela Sax-Balkan.

Ulica ć trajati 2 dana, u petak 20.septembar, sa početkom od 17časova i subota, 21.septembar, od 12 do 21čas. 

Na sam dan praznika Opštine, subota 21.septembar, očekuje nas liturgija u crkvi Presvete Bogorodice od 8 do 9.30 i litije od 9.30 do 10.30.

Poslednjeg dana, 22.septembra u nedelju, po četvrti put organizuje se takmičenje u pripremi ajvara "Izađi mi na teglu 2019".

Karavan obilazi 30 gradova i opština u Srbiji u potrazi za najboljim ajvar majstorom.

Takmičenje će i ove godine biti održano u Balkanskoj ulici, a pored celodnevne pripreme ajvara, sve posetioce i učesnike očekuje i zabavan program, muzika, igrice, takmičenja, kao i Edukativni centar za razvoj preduzetništva i pokretanje sopstvene proizvodnje. Edukativni centar obuhvatiće predavanja stručnjaka iz oblasti preduzetništva i pokretanja sopstvenog biznisa.

Svi zainteresovani mogu ucestvovati na ovim predavanjima.

Na kraju takmičenja proglasiće se pobednik koji stiče pravo da se takmiči za najboljeg ajvar majstora u Srbiji. 

U sklopu proslave Dana opštine očekuje nas i spektakularan koncert estradne zvezde Lepe Brene. Koncert će se održati 21.septembra u subotu, sa početkom u 21čas u sportskoj hali u SC Park.