Спортско туристички центар Димитровград

Emisija "Prelo u našem sokaku"

https://www.youtube.com/watch?v=jibQr3iNV04

 

U subotu, 1.juna, na Happy televiziji u emisiji "Prelo u našem sokaku" predstavljena je opština Dimitrovgrad.

U tročasovnom programu, predstavljeni su turistički potencijali, manifestacije, kultura, priroda, tradicija, i sve ono čime se može pohvaliti Dimitrovgrad.

Pored predstavnika STC-a Caribrod, gosti u emisiji bili su i predstavnici Opštinske uprave, predstavnici udruženja i uspešni ljudi i deca sa postignutim zapaženim rezultatima na raznim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Predstavljene su manifestacije koje organizuje STC Caribrod, kao i potencijali za razvoj sporta i turizma.

Dragan Mančev, pomoćnik predsednika opštine, je ukazao na razvoj industrije i industrijske zone koja postaje aktivna za investitore.

Predstavnici udruženja lovaca i pčelara, Miša Ilijev i Danilo Nikolov, su predstavili svoja udruženja, kao i ono najzanimljivije što oni imaju.

Livadski med sa Stare planine i dobro organizovana lovišta.

Ispred udruženja penzionera i aktiva žena u sklopu ovog udruženja, Asen Radoicev i Elka Sokolov, predstavili su tradiciju Dimitrovgrada, jela koja su tradicionalna za Dimitrovgrad i okruženje, stare nošnje i domaću radinost, kao i aktivnosti kojima se bavi udruženja, a najznačajnija od svih organizacija Olimpijade za osobe trećeg doba.

O osnovnom obrzovanju u Dimitrovgradu, koje ove godine ima i značajan jubilej od 150 godina postojanja, govorila je nastavnica srpskog jezika i književnosti Nataša Metodijev, a kao najbolje učenice Osnovne škole Hristo Botev u Dimitrovgradu, predstavile su se Elena Kamenov i Helena Stojanov, koje su donele brojne medalje sa  raznih takmičenja.

O svojim zapaženim rezultatima, kao paraolimpijska prvakinja u streljaštvu, govorila je Ružica Aleksov.

O tradiciji dugoj 130 godina kulture u Dimitrovgradu i o Centru za kulturu Dimitrovgrad govorio je direktor centra Nikolajča Manov.

KUD pri centru za kulturu prikazao je 4 igre.

Takođe, u studiju je naš poznati kuvar Stambol Geštamov pripremao i tradicionalno jelo posipan kačamak sa sirom u šušenicom.

Nebojša Videnov, je ispred udruženja Pametnik, predstavio aktivnosti udruženja i manifestaciju Festival duvačkih orkestara Caribrod.

 

Celu emisiju možete pogledati na linku ispod.

 

https://www.youtube.com/watch?v=jibQr3iNV04