Спортско туристички центар Димитровград

„STC Caribrod“ predstavio bogatu turističku ponudu opštine Dimitrovgrad na „Beogradskom manifestu“

Od 23. do 26. maja u prestonici Srbije održan je peti po redu festival manifestacija i destinacija „Beogradski manifest 2019“. Tokom tri dana trajanja ove turističke manifestacije svoju ponudu je predstavilo preko 65 turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva, među kojima i „Sportsko turistički centar Caribrod“ iz Dimitrovgrada, dok je 10 festivalskih zona i 5 programskih bina na Kalemegdanu posetilo preko 130.000 ljudi.

U tri dana vikenda na prostoru Kalemegdana, Dimitrovgrad se predstavio na štandu Istočne Srbije, zajedno sa opštinama Knjaževac i Bela Palanka, Negotin, Pirot, Babušnica, Zaječar pod zajedničkim nazivom "Aduti Srbije".

Prvog i drugog dana su preko „led“ ekarana na samom štandu emitovani promo filmovi o prirodnom i kulturnom bogatstvu Dimitrovgrada.

Drugi dan je bio rezervisan za nagradni kviz, koji je izazvao veliku paznju posetilaca jer je tematika bila koliko poznajete turističke vrednosti opštine Dimitrovgrad. Posetioci su imali prilike da uz specijalitete iz dimitrovgradskog kraja odigraju nagradnu igru i osvoje neku od brojnih nagrada. Trećeg i poslednjeg dana na Beogradskom manifestu Dimitrovgrad je dobio prostor na glavnoj bini, gde su u desetominutnom videu predstavljeni svi najvažniji potencijali i turističke atrakcije opštine Dimitrovgrad.