Спортско туристички центар Димитровград

7.Caribrodski MTB maraton

Caribrodski MTB maraton je sportska manifestacija međunarodnog karaktera koja promoviše i predstavlja Opštinu Dimitrovgrad sa svojim turističkim potencijalima.

Ove godine 7.Caribrodski MTB maraton će biti održan 21.04.2019 (nedelja).Start trke je zakazan za 09 časova na terenu za veliki fudbal u SC park.   http://caribrodskimaraton.rs/

Zdrav način života, rekreacija, podsticanje takmičarskog duha, adrenalin i na kraju želja za pobedom su stvari koje će svaki biciklista da doživi na stazama maratona.

Tri staze maratona prolaze kroz veći deo Opštine Dimitrovgrad i imaju za cilj da takmičarima pruže maksimalan užitak.

Doživeti velike razlike u nadmorskim visinama, proći kroz kanjon reke Jerme koji je pod zaštitom države i izgleda impresivno, voziti kroz etno selo Poganovo i nadmetati se sa planinama Greben i Vlaška, a pritom biti uz državnu granicu sa Bugarskom i voziti bicikl na korak od nje  su samo neke od prednosti ovog maratona.

Biciklisti će imati jedinstvenu priliku da prođu pored manastira sv. Jovan Bogoslov koji datira iz XIV veka.

Istorija maratona počinje davne 2005. godine kada je održan 1. Caribrodski MTB maraton. Posle 5 uzastopnih godina održavanja , nastaje pauza u organizaciji od 2010. do 2016. godine.

6. MTB maraton održan je 2017. godine i organizacija se nastavlja i 2019. godine kada će biti organizovan 7. Caribrodski MTB maraton. Nadamo se da će ova manifestacija privući što više ljubitelja planinskog biciklizma (takmičara i rekreativaca) i da će u budućnosti biti prepoznatljiv brend Opštine Dimitrovgrad.