Спортско туристички центар Димитровград

Dani Caribrodske Šušenice 2018

Uveliko počinju pripreme za manifestaciju "Dani Caribrodske Šušenice 2018".
Naša najveća i najpoznatija manifestacija ove godine održava se 17. novembra. Kako je već svima poznato manifestacija je prodajnog tipa, gde se pored šušenice (dimljenog svinjskog mesa na tradicionalan način), mogu probati i kupiti ostali domaći proizvodi od mesa, kobasice, čvarci, slanina, proizvodi od mleka, sir, kačkavalj, urda, prerađevine od voća i povrća, slatka, džemovi, vina i rakije. Kao i suveniri i proizvodi domaće radinosti. 
Početak manifestacije je u 11 časova. Manifestacija se održava u sportskoj hali u SC Park.
Kao novinu ove godine možemo najaviti "Kafansko veče" koje se održava 16.novembra u petak, na platou ispred sportske hale od 19 časova. Na ovom događaju svi posetioci moći će da vide kako se priprema šušenica, postupak dimljenja mesa, i na kraju će naravno moći da probaju gotov proizvod. Pored šušenice, tu će biti i priprema čvaraka i sprže, i pečenje domaće rakije u kazanu. 
Kafansko veče upotpuniće i koncert srpske poznate pevačice Vesne Zmijanac koji počinje u 20 časova 16.novembra u petak, takođe ispred sportske hale. Koncert je besplatan za sve posetioce.
Prijave izlagača za manifestaciju su u toku.
Svi zainteresovani za prodaju na manifestaciji mogu se javiti na telefon 010/360873 ili lično u službi za turizam u SC Park.
Kao i prošle godine cena iznajmljivanja štanda od 1m u hali košta 1000 dinara, dok je napolju zakup prostora od 1m 500 dinara.