Спортско туристички центар Димитровград

Manifestacije koje STC Caribrod organizuje povodom proslave Dana Opštine

U okviru trodnevne proslave Dana opštine Dimitrovgrad, STC organizuje brojne manifestacije.

Prvog dana, četvrtak 20.septembar, sa početkom od 18.30 časova u EOC sali u SC Park, održava se promocija monografije  " Veliki majstori malog fudbala".

Promocija je pored zvanica otvorena i za sve zainteresovane građane.

Drugog dana, na sam praznik 21.septembra, od 16 časova održava se "Ulica Starih Zanata", u Balkanskoj ulici od galerije do hotela Balkan. Balkanska ulica će u to vreme biti zatvorena za saobraćaj.

Svi posetioci će imati priliku da na štandovima probaju i kupe domaće proizvode iz našeg kraja.

Pored ajvara, džemova, slatka, biće tu i suvenira, proizvoda od drveta i rukotvorina.

"Ulica Starih Zanata" održava se od 16 do 20 časova.

Trećeg dana, u subotu 22.septembra, održava se takmičenje u pripremi ajvara "Izađi mi na teglu". U takmičenju učestvuju 15 ekipa od kojih će najbolji predstavljati Opštinu na takmičenju svih gradova učesnika u Beogradu.

Takmičenje prati bogat zabavni program.

Tokom takmičenja svi posetioci će imati priliku da probaju zaboravljene recepte Srbije, čiju će promociju izvršiti Coca Cola.

Takođe, istog dana organizovana je i promotivna tura "Čuvari starih rasa" koja će 20 predstavnika turističkih agencija i novinara iz Srbije i Bugarske upoznati sa agrobiodiverzitetom Stare planine i sa mogućnostima za razvoj agroturizma. 

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i ove godine u proslavi Dana opštine Dimitrovgrad od 20. Do 22. Septembra.