Спортско туристички центар Димитровград

 • МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ ЦАРИБРОДСКЕ ШУШЕНИЦЕ“ ОБОРИЛА РЕКОРДЕ ПО БРОЈУ ПОСЕТИЛАЦА И ИЗЛАГАЧА

  21. новембар 2017

  Близу 20 000 туриста посетило Димитровград протеклог викенда

 • Гостовање директора у емисији "Јутро онлајн" на телевизији Коперникус

  16. новембар 2017

  Директор СТЦ-а Цариброд, Васил Андрејев, гостовао је у емисији "Јутро онлајн" у среду 15.новембра на телевизији Коперникус.

   

 • Промоција Манифестације "Дани Царибродске Шушенице 2017" у Софији

  7. новембар 2017

  Спортско туристички центар Цариброд уз подршку општине Димитровград, по трећи пут организује Манифестацију "Дани Царибродске Шушенице 2017". Манифестације се ове године одржава у суботу 18. новембра са почетком у 12 часова.

  СТЦ је ове године највише радио на промоцији и маркетингу Манифестације јер је то кључни елемент свих успешних догађаја.

  Наше примарно емитивно тржиште за Манифестацију је подручје главног града Р. Бугарске - Софија. 

  У Софији се, почев од јуче, Манифестација "Дани Царибродске Шушенице 2017" рекламира на 2 билборда и једном стритборду.

  Билборди се налази на најтранзитнијим улицама у Софији, на булевару Сливница и Стамболијски, док се стритборд налази у пешачкој зони у Витошкој улици.

  Овакав вид рекламе се одмах показао као прави погодак јер заинтересовани посетиоци од јуче контактирају СТЦ ради додатних информација за Манифестацију. 

  СТЦ  поред овог вида рекламе ради на додатним промоцијама у Софији и у другим градовима Бугарске, као и у земљи и у осталим земљама региона.

   

   

 • Представници СТЦ-а учествовали на III Туристичком Форуму Црне Горе

  1. новембар 2017

  У Петровцу је од 24.-27.октобра одржан III Туристички Форум Црне Горе, у организацији Националне туристичке организације Црне Горе. Осим представника локалних туристичких организација из градова и општина у Црној Гори, на Форуму су учествовали и представници Туристичке организације Војводине, Туристичке организације града Панчево, Туристичке организације општине Бачка Паланка, Привредне коморе Војводине, Београда, Туристичке организације Србије и Спортско туристичког центра Цариброд.

 • Спортско туристички центар Цариброд учествовао на манифестацији "Дани Београда у Софији"

  23. октобар 2017

  У главном граду Бугарске у четвртак је одржана конференција на којој је представљена актуелна туристичка понуда Београда. У Софији су се, поред Туристичке организације из Београда, представили и Град Ниш, Хотел „Стара Планина“, као и „Спортско туристички центар Цариброд“.

 • Спортско туристички центар Цариброд се представио на Сајму вина и културног наслеђа у Старој Загори

  16. октобар 2017

  Представници службе за туризам Спортско туристичког центра Цариброд су од 13 -15 октобра у Старој Загори учествовали на фестивалу Вина и културног наслеђа "Августиада 2017"

 • Финале каравана "Изађи ми на теглу"

  16. октобар 2017

  У суботу 14. октобра у Сокобањи одржано је финале каравана "Изађи ми на теглу". Уз подршку представника Спортско туристичког центра Цариброд учествовала је и победничка екипа из Димитровграда "Нојева барка", поред наше екипе још 29 општина из целе Србије се такмичило у финалу. 

 • "Изађи ми на теглу" Димитровград

  2. октобар 2017

       По други пут у нашем граду гостовао је караван "Изађи ми на теглу". Караван ове године, поред нашег, пролази у још 30 градова и општине Србије у потрази за најбољим ајвар мајстором. Ово такмичење представља занимљиву манифестацију где се у целодневно дружење и забаву на крају проглашавају победници, екипа која је припремила најбољи ајвар. Победничку екипу ово године очекује финале у Соко бањи и вредне награде. Такмичење се одржало 22. септембра, у петак, на платоу испред спортске хале у СЦ " Парк" са почетком у 11 часова.  И поред неповољних временских услова, одржано је неколико музичких наступа, који су обогатили одржано такмичење" Изађи ми на теглу". Као део програма Фестивала дувачких оркестара "Цариброд" пред присутнима се кратким, али квалитетним наступом представила Градска музика Будва. У другом делу културно-уметничког програма наступио је "Царибродски оркестар", познат по извођењу староградске и етно музике. Такође је наступио и димитровградски рок бенд "Imagination theory". Екипа "Нојева барка" је победник квалификационог такмичења у припреми ајвара "Изађи ми на теглу". Чланови победничке екипе понели су титулу краљева ајвара, а шампионски пехар уручио им је Владица Димиров, председник општине Димитровград.

  Организатори овог догађаја били су  " Спортско туристички центар Цариброд" и општина Димитровград, а генерални покровитељ компанија "Рода".

 • Туристи из Словачке посетили Петерлашку пећину

  2. октобар 2017

  Туристи из Словачке и спелеолошко удружење "Мездра" из Бугарске посетили су током претходног викенда општину Димитровград.

  Они су од 29. септембра до 01.октобра спавали у просторијама месне заједнице Радејна и обилазили туристичке актракције на територији Општине. Највећи утисак на њих је оставила Петерлашка пећина коју су обишли са искусним спелеолозима из удружења "Мездра". Они су у пећини обишли и нови пролаз испуњен водом, који је пронађен, а који изгледа води ка систему пећина. 

  Удружење "Мездра" и Установа за спорт и туризам "СТЦ Цариброд" имају одличну сарадњу, а у општини Димитровград постоје и обучени спелео водичи који могу заинтересоване групе водити у облизак пећине.

 • Дан пешачења у Србији "Димитровград 2017"

  2. октобар 2017

       На основу резултата спровођења трогодишњег програма "Пешачење и планинарење" уз подршку Министарства омладине и спорта, Управни одбор ПСС усвојио је одлуку да се у програм 2017. годину уврсти заједничка акција "Дан пешачења у Србији". За покретање акције био је одабран датум 16.септембар 2017.године. Полазак на пешачење је био из Спортског центра Парк, са платоа испред спортске хале у 09:30 часова. Пешачка рута је ишла од Димитровграда, преко Манастирчета, Грбиних кошара, Горњег Градиња и натраг до Димитровграда.

  Организатори "Дани пешачења" у Димитровграду су били Установа за спорт и туризам "Спортско туристички центар Цариброд" и планинарско друштво "Цариброд" , уз подршку Спортског савеза и под покровитељством општине Димитровград.

 • Дан општине Димитровград 2017.године

  2. октобар 2017

  И ове године, многобројним дешавањима, обележен је Дан општине Димитровград од четвртка 21.9.2017. до суботе 23.9.2017. године

 • 6. Царибродски МТБ маратон

  13. септембар 2017

  У суботу 09.септембра одржан је 6. Царибродски МТБ маратон

 • Окружна забавна школа спорта 2017

  16. август 2017

  Ове године окружна забавна школа спорта одржаће се од 21. до 24. августа.

 • Данас почиње први Адвентуре Оутдоор фестивал у кањону реке Јерме

  16. август 2017

  Први Адвентуре Оутдоор фестивал у Специјалном резервату природе "Јерма"  почиње данас, 16. августа, и трајаће све до недеље, 20. августа.

 • Димитровграђани бирају пројекат

  13. јун 2017

  У пероду од 15. до 23. јуна 2017. године у Димитровграду се на 2 локације одржава гласање за избор пројекта на који ће се утрошити 20.000 евра добијених у наградној игри "Узми рачун и победи".

   

 • СТЦ Цариброд представио општину Димитровград на Београдском Манифесту

  31. мај 2017

  Трећи "Београдски манифест" одржан је од 26. до 28. маја 2017. године на Горњем граду Београдске тврђаве.

 • Матурантска парада Димитровград 2017

  23. мај 2017

  Ученици завршних разреда Основне школе "Христо Ботев" и Гимназије "Св. Кирило и Методије" у петак 19. маја учествовали су на манифестацији "Плес са Европом". Овај догађај, који је привукао велику пажњу, организовао је "Спортско туристички центар Цариброд" уз подршку образовних установа и локалне самоуправе.

  Велики и мали матуранти плесали су на централном градском тргу познати француски плес кадрил уз музику из Штраусове оперете "Слепи миш".

   

 • Организација завршнице државног кадетског првенства у кошарци

  26. април 2017

   Завршница државног првенства за кадете додељена Установи за спорт и туризам и КК Димитровград!

 • Одржана манифестација "Великденска перашка 2017"

  19. април 2017

  У недељу 16. априла, на највећи хришћански празник, одржана је једанаеста традиционална манифестација "Великденска перашка".